کارگاه و سمینار آموزشی تولید و تجارت محصولات ارگانیک کرمانشاه برگزار شد

1393/09/08-13:34 اخبار و رویداد ها
ioaksh کارگاه و سمینار آموزشی تولید و تجارت محصولات ارگانیک کرمانشاه برگزار شد

کارگاه و سمینار یکروزه آموزشی تولید و تجارت محصولات ارگانیک کرمانشاه با حضور اساتید انجمن ارگانیک ایران در محل اتاق کرمانشاه برگزار شد

در این سمینار و کارگاه آموزشی، کیوان کاشفی، رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به فعالیت های انجمن ارگانیک کرمانشاه گفت: اتاق بازرگانی با تمام توان خود به حمایت از انجمن ارگانیک کرمانشاه خواهد پرداخت تا این انجمن به عنوان یک انجمن قوی در کشور مطرح شود.

وی سلامت نسل کنونی و نسل آینده را در گرو بخش کشاورزی دانست و گفت: بخش کشاورزی با برنامه ریزی در راستای تولید محصولات سالم خواهد توانست نقش مهمی را در سلامت جامعه داشته باشد.

رئیس اتاق کرمانشاه با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم از دیدگاه صاحبنظران و کارشناسان بخش کشاورزی، اظهار کرد: امیدواریم با فعالیت انجمن ارگانیک شاهد بروز کمتر بیماری‌ها باشیم، چرا که به نظر می‌رسد کشاورزی ارگانیک می‌تواند نویدبخش زندگی سالم باشد.

کاشفی با تاکید بر اینکه با توجه به نقش تغذیه در شیوع انواع بیماری ها نیاز به وجود انجمن ارگانیک در استان احساس می شد، اظهار کرد: تقاضای جا انداختن برند ارگانیک را در استان داریم و  در این راستا از انجمن ارگانیک استان حمایت خواهیم کرد.

این مقام مسئول در ادامه از انجمن ارگانیک استان به عنوان یک انجمن نوپا یاد کرد که با توجه به نیاز استان و پتانسیل‌های آن در بخش کشاورزی از چند ماه پیش آغاز بکار کرده است.

وی از برنامه ریزی برای حمایت از انجمن ارگانیک استان خبر داد و افزود: اتاق بازرگانی با تمام توان خود به حمایت از این انجمن خواهد پرداخت تا این انجمن به عنوان یک انجمن قوی در کشور مطرح شود.

کاشفی افزود: به نظر می رسد حوزه کشاورزی حوزه بسیار وسیعی است و این انجمن نیاز به تشکیل کمیته هایی دارد که در موضوعات مختلف کشاورزی به طور تخصصی ورود پیدا کند.

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در طرح‌های آمایش کشوری استان کرمانشاه از دو نظر تجاری و کشاورزی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، گفت: با اضافه شدن رسمی بخش کشاورزی به مجموعه برنامه‌های اتاق بازرگانی از حدود دو سال پیش به دلیل گستردگی بخش کشاورزی تلاش کرده ایم تا بخش هایی نظیر شورای ملی نخود، اتحادیه صادرکنندگان دام زنده و انجمن ارگانیک استان را شکل دهیم و امید است از این طریق بتوانیم نقش مهمی در شکوفایی هرچه بیشتر بخش کشاورزی داشته باشیم.

در ادامه پروفسور محمدرضا اردکانی، عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک ایران اظهار کرد: محصولات ارگانیک محصولات عاری از هرگونه مواد شیمیایی مصنوعی به‌دست آمده از یک سیستم ارگانیک کنترل‌شده و منطبق با استانداردهای معتبر هستند .

وی ادامه داد: کشاورزی ارگانیک یک نوع روش تولید محصولات کشاورزی است که هماهنگی با طبیعت، محیط زیست و موجودات زنده در آن به چشم می‌خورد .

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در روش‌های ارگانیک با تکنیک‌های به کار گرفته شده بدون صدمه به محیط زیست و موجودات، محصولات سالم تولید می‌شود، افزود: از اصول اولیه این روش عدم استفاده از کودها و سموم شیمیایی در تولیدات است .

اردکانی تصریح کرد: بازیافت مواد زائد کشاورزی و تبدیل به کمپوست و ورمی کمپوست، کشت صحیح مزرعه در زمان مناسب، رعایت تناوب کشت، کشت کود سبز و بقولات و مالچ‌پاشی روی خاک مزرعه از جمله تکنیک‌‌ها و مواردی است که در کشاورزی ارگانیک مورد استفاده قرار می‌گیرد .

به گفته این مسئول، هر ساله با وجود مصرف سموم و مواد شیمیایی در کشاورزی نه تنها خسارات کمتر نشده، بلکه سطوح آلودگی افزایش یافته به طوری که در یک دوره 40 ساله میزان مصرف مواد شیمیایی در دنیا به 10 برابر و میزان کاهش محصول ناشی از خسارت آفات به 2 برابر افزایش یافته است .

وی با اشاره به مسائل و بحران‌هایی نظیر مسمومیت‌ها، تخریب و فرسایش‌های شیمیایی شدید خاک، تهدید سلامت انسان و برهم زدن تعادل‌های طبیعی، گفت: این شرایط نشان می‌دهد که اصلی‌ترین هدف برنامه‌های تولید یعنی تولید کافی غذا به خطر افتاده به‌همین دلیل ضرورت یافتن شیوه‌های جدید برای مبارزه با عوامل کاهش محصولات و تولید محصولات سالم بیش از پیش خودنمایی می‌کند .

عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک کشور بیان داشت: با توجه به موقعیت جغرافیای طبیعی ایران و انجام کشاورزی سنتی و مستقر نشدن کشاورزی صنعتی به‌طور کامل، این فرصت فراهم شده تا از کشاورزی ارگانیک برای تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی استفاده کرد .

اردکانی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمارها تاکنون حدود 81 هزار هکتار اراضی زیر پوشش کشت محصولات ارگانیک در ایران ثبت شده و با توجه به اینکه مصرف سموم در ایران بسیار کمتر از شرایط کشاورزی بوده حتی در بیشتر محصولات مانند زعفران، زیره، پسته، انجیر، کشمش، بادام و خرما می‌توان فعالیت‌های گسترده‌ای را برای شروع و حضور در تولیدات ارگانیک در جهان داشت .

این مسئول یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود 230 هزار هکتار از مزارع کشور شامل 125 هزار هکتار از باغات و 105 هزار هکتار از اراضی زراعی به‌صورت طبیعی از پوشش مصرف سموم و کودهای شیمیایی خارج است .

به گفته وی، پتانسیل‌های موجود در بخش‌ گیاهان دارویی، طبیعی، جنگ‌ها و مراتع کشور بیانگر این موضوع است که ایران دارای پتانسیل بسیار عظیمی در کشاورزی بوده و در صورت برنامه‌ریزی مناسب به سادگی می‌توان به یک کشور عمده تولیدکننده و صادرکننده محصولات ارگانیک تبدیل شود .

عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک کشور متذکر شد: استان کرمانشاه نیز به دلیل دارا بودن اراضی کشاورزی بسیار و وجود نیروهای متخصص در بخش کشاورزی پتانسیل بسیار قوی در این زمینه داشته و تشکیل انجمن ارگانیک در این استان یکی از اقدامات مناسب به‌ّ شمار می‌رود .

اردکانی با بیان اینکه افزایش حاصلخیزی خاک، اطمینان از سلامت آب آشامیدنی، رودخانه و منابع آبی از جمله مزایای کشت ارگانیک است، گفت: تولید مواد غذایی مقوی، سالم و بهداشتی و تقویت چرخه‌های بیولوژیکی از دیگر مزایای این نوع کشت محسوب می‌شود .

این مسئول تصریح کرد: با توجه به تقاضای روز افزون برای محصولات کشاورزی ارگانیک و لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های کشاورزی در راستای توسعه پایدار انجمن ارگانیک ایران کار خود را آغاز کرده است .






ثبت نظرات ارزشمند شما





لطفا متن بالا را وارد کنید


نظرات