در راه محصولات ارگانیک

1395/06/03-11:44 مطالب آموزشی
ioaksh در راه محصولات ارگانیک

آیا می‌توانیم با انجام یک کار ساده به افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و امکان چشیدن طعم و بوی طبیعی آنها همانند آنچه که در گذشته‌ها وجود داشت، دست پیدا کنیم؟!

    در راه محصولات ارگانیک                                                                                    

                                                               
آیا می‌توانیم با انجام یک کار ساده به افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و امکان چشیدن طعم و بوی طبیعی آنها همانند آنچه که در گذشته‌ها وجود داشت، دست پیدا کنیم؟!
* احتمال ابتلای خود و اعضای خانواده‌مان را به انواع سرطان، انواع آلرژی و انواع بیماری‌های سیستم ایمنی کاهش دهیم؟!
* احتمال ابتلای نوزادان را به انواع ناهنجاری‌های مادرزادی کاهش دهیم؟!
* به سالم شدن منابع آب کمک کنیم؟!
* به سالم شدن و افزایش غنای خاک‌ در زمین‌های کشاورزی کمک کنیم؟!
* به بقای انواع گونه‌های گیاهی و جانوری در طبیعت(تنوع زیستی) کمک کنیم؟!
* به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای که خود عامل بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی در دنیای امروز هستند، کمک کنیم؟!
و سلامت و ایمنی غذایی جامعه را افزایش دهیم؟!
چنین کاری شاید بسیار عجیب یا حتی ناممکن به نظر بیاید.
اما حقیقت این است که این کار به سادگی و با حمایت از محصولات غذایی ارگانیک "معتبر" امکانپذیر است.

بسیاری از مردم گمان می‌کنند که در ایران چیزی به نام محصول ارگانیک وجود ندارد و همه‌ی محصولاتی که به این نام فروخته می‌شوند تقلبی هستند، درحالیکه ما هم‌اکنون در ایران دارای ده‌ها نوع محصول غذایی معتبر و استاندارد هستیم که دارای استانداردهای معتبر ملی و جهانی هستند.

سلامت خاک، گیاه، حیوان و انسان همگی یک مفهوم واحد و غیرقابل تفکیک هستند. تلاش ما کمک به افزایش آگاهی‌های عمومی درباره این محصولات، نحوه شناسایی آنها و اثرات مفید آنها بر تندرستی مردم و محیط زیست است. کشاورزی ارگانیک، اخلاق محور، سازگار با محیط زیست و همراه با مدیریت علمی منابع آب و خاک است.

آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع زعفران                                                                                       

1. از بین رفتن میکرو ارگانیسم های مفید دخیل در حاصلخیزی خاک

2. بقایای گیاهی مانند اسفنج عمل می کنند که باعث ذخیره آب در بافت خاک می شوند

3.مواد گیاهی باعث نرم شدن بافت خاک و نفوذپذیری راحت هوا و آب در خاک می شوند.

4.آتش گرفتن مواد آلی تنش آبی را در محصول بالا می برد.

5. بقایای گیاهی به عنوان عایقی بر روی خاک از تبخیر آب موجود در آن جلوگیری می کند.

 

کشاورزی برنج- اردک                                                                                     

Rice duck farming
با استفاده از اردک ها در مزارع برنج آفات و علف های هرز توسط اردک ها کنترل می شود، هم چنین حرکت اردک ها در آب موجب رسیدن اکسیژن بیشتر به بوته های برنج شده و فضولات آن ها بعنوان کود منبع عالی از مواد مغذی شامل همان علف های هرزی که مصرف شده می باشد .

    کشاورزی برنج- ماهی                                                                                    


Rice fish farming
طبق آمار منتشر شده توسط FAO با پرورش همزمان ماهی در شالیزارها بطور متوسط 68 درصد مصرف کمتر آفت کش های شیمیایی و 24 درصد مصرف کمتر کودهای شیمیایی نسبت به سیستم تک کشتی برنج مشاهده شده است .

    کشاورزی حفاظتی                                                                                                                    


هدف از کشاورزی حفاظتی، نگهداری و بهبود عملکرد گیاهان زراعی و مقابله با خشکی و دیگر خطرات می باشد بطوری که همزمان از واکنش های زیستی خاک حفاظت و آنها را تحریک نیز می کند. دو مشخصه اصلی کشاورزی حفاظتی عبارتند از عدم استفاده از شخم و نگهداری یک لایه پوششی (مواد گیاهی زنده یا غیرزنده) بر روی سطح خاک .  



    کشاورزی بیودینامیک

یکی از قدیمی ترین روش های جامع کشاورزی (نوعی کشاورزی ارگانیک) که در برخی نقاط جهان به صورت عملی اجرا می شود. هدف این نوع کشاورزی بدست آوردن مواد غذایی با کیفیت به همراه حفظ سلامت کره زمین است. در این نوع کشاورزی آفت کش ها، علف کش ها و کود های شیمیایی استفاده نمی شوند. کشاورزی بیودینامیک معتقد است که مواد غذایی صرفاٌ ترکیبات شیمیایی نیست و این مواد به نیروهای دریافتی از خورشید، ماه و ستارگان که نه تنها از نظر فیزیکی بدن ما را تامین می کنند بلکه احساس و روح ما را هم تغذیه می کنند نیز نیاز دارند. همچنین در این روش به تعادل و گسترش همه جانبه روابط خاک، گیاهان و جانوران به عنوان یک سیستم خود مغذی و بدون نهاده خارجی (تا جاییکه ممکن است کمبود مواد غذایی  به علت خارج شدن از سیستم را جبران کند)  اهمیت داده می شود .

 

 

    کشاورزی دقیق


1- 
خط مشی کل نگر و سازگار با محیط زیست که بوسیله آن کشاورزان می توانند نهاده های مورد استفاده (مانند بذور، کودها، آفت کش ها) و روش کشت (کاشت، داشت و برداشت) را  برای  تطبیق با خاک های مختلف و وضعیت گیاه زراعی در سراسر مزرعه تغییر دهند. کشاورزان در این نوع کشاورزی از فناوری GPS شامل ماهواره ها و گیرنده ها بر روی زمین و ابزار مدیریت اطلاعات فشرده برای دستیابی به چگونگی تنوع خصوصیات منابع در مزارع استفاده می کنند. برای دستیابی به موفقیت در این نوع کشاورزی باید حداقل به سه عامل مهم اطلاعات، فناوری و مدیریت  اشاره کرد. 2- استفاده از فنآوری پیشرفته (مانند کامپیوتر، سنجش از راه دور، سیستم تعیین موقعیت جهانی و غیره) برای رسیدن به مصرف بهینه نهاده های تولیدی (مانند کود وبذور). نهاده ها به صورت دقیق و بر پایه جزییات و اطلاعات خاص مزرعه، زمان و مکانی که ضروری می باشند استفاده می شوند .

 

 

    ماده قابل بازیافت


اینگونه مواد می‌توانند در زمینه‌های دیگر دوباره استفاده شوند. مثلاٌ فلزات را ذوب می‌کنند و در شکل جدید بکار می‌‌برند. کاغذها و مقواها نیز قابل تبدیل به کاغذهای جدید هستندنشان این نوع مواد با مواد بازیافت شده متفاوت است .
Recycled material
ماده بازیافتی، ماده بازیافت شده
ماده ای که از بازیافت ماده دیگری بدست آمده است. نشان این  نوع مواد با مواد قابل بازیافت متفاوت است .

 

ثبت نظرات ارزشمند شما





لطفا متن بالا را وارد کنید


نظرات